Lijnzaad brokjes 50 Gram

Totaal:€ 1,00
Selecteer het aantal gram:
Gewicht
Category: Natuurlijke Snacks

Herkomst:  Nederland

Aanvullend diervoeder voor: Konijn en knaagdier

Samenstelling: Lijnzaad

Behandeling: Gedurende een bepaalde tijd op een zeer hoge temperatuur van 135/140 graden celcius gebracht. Onder hoge druk en temperatuur wordt gelijktijdig het aanwezige blauwzuur geëlimineerd. Daarna wordt het product gevormd tot een brokje en, om oxidatie te voorkomen, gedroogd

Bevat: Anti-oxidanten, vitamine A, D en E en inuline. 

Dagelijkse hoeveelheid:
1 lijnzaad brokje per 1 kilo lichaamsgewicht per dag.
Zwaarder dan 2 kilo lichaamsgewicht, niet meer dan 3 brokjes per dag geven.

Disclaimer: Zaden zijn aanvullende diervoeders; dit betekend dat het geen vervanging van eten is, maar een aanvulling op het dagelijkse menu van vooral planteneters, omnivoren en in kleine mate bij carnivoren. Vooral herbivoren eten van nature afwisselend diverse grassen, bloemen, bladeren, steeltjes, bast, wortels en zaden. Om het natuurlijke gedrag (foerageren) in gevangenschap zo goed mogelijk te stimuleren is het raadzaam deze aanvullende diervoeders aan het dagelijkse menu toe te voegen en af te wisselen.

Zorg altijd voor voldoende vers en schoon drinkwater. Geef je dieren een waterbak in plaats van een waterfles. Drinken uit een waterbak is een natuurlijke drinkhouding en dit stimuleert een betere wateropname wat bijdraagt aan een gezonder lichaam.